27. juuni 2007 kell 5:51

USA saatkond otsib uue maja jaoks hiigelsuurt krunti

Ameerika Ühendriikide saatkond Tallinnas kavatseb paari aasta jooksul ehitada endale uue ja suurema hoone, milleks on tarvis nelja hektarit maad.

USA saatkonna pressiatašee Eric Johnson ütles, et krunt peab olema suur, sest saatkonnahoone hakkab paiknema tänavast vähemalt 15–20 meetri kaugusel. Uue asukoha valikul ongi tema sõnul kõige tähtsam julgeolekuküsimus. Saatkonnahoone ümber tuleb aed ja seda piirab müür. «Kõik USA saatkonnad maailmas on samasugused,» märkis Johnson Postimehele.

Kuhu uus hoone rajatakse, ei ole pressiatašee sõnul praegu veel teada, sest USA riigidepartemang kiitis kolimisotsuse heaks alles üle-eelmisel nädalal. Ta rõhutas, et tegemist on pikaajalise protsessiga, mis kestab mitu aastat. «Me uurime asja ja on inimesi ning firmasid, kes on juba ettepanekuid teinud,» lisas Johnson

Hetkel kuum