Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maalikunstnike aastanäitus

  Eesti Maalikunstnike Liidu aastanäituste seeria esimesel näitusel demonstreerivad kümme autorit töödes oma keha muutmist.
  "Inimene saab aru, et ta elab maailmas tänu oma kehale. Söömishäired ning nendest tulenev sotsiaalne häbi näitavad, kui raske on leppida oma kehaga. Soov suurendada rahulolu ja saavutada neid sotsiaalseid norme, mida ajastu dikteerib, sunnib inimest tegema ilulõikuseid, rasvaimu, keha armistamist, võõrkehade paigutamist, kulturismi ja ka radikaalsemaid vahendeid, nagu seda on soo muutmine. Ka meedia tähelepanu nimetatud tegevustele võib olla rahulolu ja naudingu allikaks," lausub näituse saatesõnas kuraator Ado Lill.
  Näitusel osalevad Enn Põldroos, Elin Kard, Merike Estna, Aimar Kristerson, Agur Kruusing, Nelly Drell, Mati Kütt, Maarit Murka, Piret Rohusaar ja Tiina Tammetalu.
  ArtDepoo galeristi Olga Temnikova hinnangul oli näituse "Keha muutumine" ettevalmistamine põnev. "Huvitav on ette kujutada kümneliikmelise kunstnike koori loomingu kooskõla ja võrrelda ootusi reaalse kõlaga meie galerii erilises akustikas. Lõpptulemus on üllatuslik."
  "Eesti kaasaegse kunsti klassikaikooniks tunnistatud Enn Põldroosil õnnestub ka praegusel väljapanekul esineda väga nüüdisaegse loojana. Mitte ainult teema valikuga, vaid ka viisiga, kuidas ta üritab publikule oma sõnumit edastada," räägib Temnikova.
  Noor maalikunstnik, kunstikriitik, galerist ja Eesti Kunstiakadeemia õppejõud Elin Kard käsitleb oma teoses tema enda sõnul kahjustatud, hävinevat või hävinenud keha kui traumaatilist või objektiivset subjekti kui kunstilise tõe väljundit.
  Temnikova sõnul on märkamisväärne, et nooremad (va Kard) käsitlevad keha kui füüsilist välisvormi, vanemate põlvkondade esindajad aga räägivad kehast sümboolselt. Miks see nii on, jäägu vaatajate otsustada.
  Autor: Tiina Kolk
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Infoturbe ekspert: identiteedivargusi on rohkem kui maailmas inimesi, teadlikkus peab tõusma
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Haridusminister Liina Kersna astub ametist tagasi
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.