4. juuli 2007 kell 11:40

Hansa Private Debt Võlakirjafondi osakuid märgiti 417 miljoni krooni eest

Juunis lõppenud esimeses märkimisvoorus märkisid investorid investeerimisfondi Hansa Private Debt fondiosakuid 417 miljoni krooni eest, teatas pank.

Hansa Investeerimisfondid käivitas juunis avaliku lepingulise investeerimisfondi Hansa Private Debt Võlakirjafond, mis paigutab raha ettevõtete võlakirjadesse ja teistesse võlainstrumentidesse. Fond kaasab investorite raha ning pakub osakute tagasiostmise võimalust kord kvartalis. Uusi investeeringuid saab fondi teha septembris.

Fondijuhi Peeter Piho sõnul investeerib fond ettevõtetesse, kelle finantsplaanide või strateegiaga ei sobi täiendava omakapitali kaasamine, kuid kes vajavad täiendavat rahastamist ärimahtude kasvu, ühinemiste ja ülevõtmiste või muude projektide finantseerimiseks. „Võlakirjade emiteerimise kaudu finantseerimine on Baltikumi keskmise suurusega ettevõtete seas seni suhteliselt vähe kasutatud, kuid selgelt kasvav trend,” sõnas Piho.

Fond investeerib Balti riikides tegutsevate ettevõtete võlakirjadesse. Esialgu keskendutakse Eesti ettevõtetele, mis on võlainstrumentide emiteerimisel teiste Balti riikide firmadest märgatavalt aktiivsemad. „Lähiajal paigutame orienteeruvalt kaks kolmandikku fondi mahust Eesti emitentide võlakirjadesse ning kolmandiku Läti ja Leedu ettevõtetesse,” lisas ta.

Fond on sobiv sellistele investoritele, kes ei ole valmis võtma omakapitali investeeringutega seotud riski, kuid soovivad teenida rohkem, kui seda võimaldab minimaalse riskitasemega võlainstrumentidesse investeerimine. Fondi soovituslik investeerimisperiood on vähemalt 1–2 aastat, kuid samas annab neli korda aastas pakutav osakute tagasimüügi võimalus täiendava likviidsusgarantii.

Hetkel kuum