Eleri Lopp • 2. august 2007
Jaga lugu:

Apollo edukam kui Rahva Raamat

"Kuigi kasumit just poolaasta punktis väga rohkesti pole, oleme siiski kenasti plusspoolel," ütles Apollo Raamatud ASi tegevjuht Arvo Pihl. Tema sõnul tagas 40protsendilise müügi kasvu selle aasta esimesel poolaastal avatud uued kauplused.

"Kuna oleme eelmise aastaga võrreldes mõnevõrra ka laienenud, siis on lisaks tavakasvule osaliselt tulnud müügi kasvu just selle tõttu," selgitas Pihl.

Kuigi Ekspress Gruppi kuuluval Rahva Raamatul on vähem kauplusi kui Apollol, oli käive viimasega samaväärne ehk üle 80 miljoni krooni. Müük kasvas 20 protsendi võrra.

Rahva Raamatu tegevjuhi Gertti Kogermanni sõnul ollakse tulemustega rahul, eriti arvestades veel seda, et mais oli kogu kontori ja logistikakeskuse kolimine. "Kolimisest tulenev positiivne efekt majandustulemustes kajastub loodetavasti teisel poolaastal," arvas Kogermann.

Juulis laienes Rahva Raamat Viru keskuses. "Rahva Raamatu laienemise mõju avaldus esimesel poolaastal küll ainult kulupoolel," tõdes Kogermann. Küll aga on suur mõju laienemisel olnud venekeelse kirjanduse müügile.

Nimelt on Kogermanni sõnul esimese kuuga venekeelse kirjanduse läbimüügid Viru keskuse Rahva Raamatus suurenenud 2,5 korda. Peamiselt ostetakse venekeelset ilukirjandust ja kallimaid kinkeraamatuid.

Kogermanni sõnul on lisaks Apollole nende suurimaks konkurendiks ka Lehepunkt, kelle tarbeks ka Apollo kirjastustelt sisseostuteenust teeb. "Apollo käibe kasvu taga on kindlasti ka Lehepunkti panus," sõnas Kogermann.

Erinevalt teistest raamatumüüjatest on Rahva Raamatul ka ratastel raamatubuss. Buss on alates mai keskpaigast külastanud pea kõiki suuremaid üritusi üle Eesti ja läbi sõitnud enamiku Eestimaa paiku, kus raamatupoodi pole.

"Näiteks Võsul oli poolteist tundi pidev järjekord ukse taga ja paljudes maakohtades on hommikul bussi saabudes 10-15 inimest ootamas," sõnas Kogermann.

Jaga lugu:
Hetkel kuum