6. august 2007 kell 15:16

Mihkelson: kas Vene Riigiduuma väljastab tänukirja ka Eestit rünnanud häkkeritele?

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Marko Mihkelson kirjutab oma blogis, kuidas Nikolai Kurjanovitš väljastas Jeruusalemmas asuvat kodulehte rünnanud häkkerile ning tõstatas seejuures küsimuse, kas Vene Riigiduuma väljastan tänukirja ka Eestit rünanud häkkeritele.

"Rahvusvahelise IT-turbe kompanii VeriSign allüksus iDefence avaldas selle aasta jaanuaris oma järjekordse riskianalüüsi, käsitledes seekord Venemaa IT-sektorit ning seda ümbritsevaid probleeme ja ohtusid. 49leheküljeline ülevaade on päris hea lugemine nendele, kes ehk detailideni pole kursis IT-sektori olukorraga Venemaal," kirjutas Mihkelson oma blogis.

"President Putin on hiljuti kuulutanud, et Venemaa soovib saavutada aastaks 2015 juhtivat kohta IT-maailmas. Selle üheks sisuks peaks saama riigi internetiseerimine. Loodetavasti käib selle programmiga kaasas ka karmim suhtumine häkkerlusse ning küberkuritegevuse vastu võitlemisse," kommenteerib Mihleson ning lisab, et raporti materjalide põhjal saab aga teha järelduse, et kuritegelik või huligaanne häkkerlus on kohati lausa riigi huvides tegevus, kui see puudutab Venemaa vastase hääle mahasurumist.

"Venemaa Riigiduuma julgeolekukomisjoni liige Nikolai Kurjanovitš (Žirinovski fraktsioonist) väljastas 21. märtsil 2006 tänukirja häkkerile, kes kolm korda ründas Jeruusalemmas asuvat veebikülge http://www.evrey.com/. Nojah, siit veel ka kinnitus sellele, et antisemiitlik tegevus on võimude poolt heaks kiidetud ja tagant õhutatud," kirjutas Mihkelson.

Kriminaalse iseloomuga tegevust toetas Kurjanovitš järgmiste sõnadega (vabatõlkes):

„21. sajand on informatsioonisajand. Selline inimtegevuse osa nagu internet muutub üha olulisemaks, vajalikumaks ning samas ka ohtlikumaks. Internetis on omad seadused, omad reeglid, seal toimub pisut teine elu kui reaalsuses. Ja varsti hakkavad konfliktid aset leidma mitte avalikel võitlusväljadel, vaid küberruumis informatsiooniliste sõdurite – häkkerite abil. See tähendab, et väike rühm häkkereid on tugevam, mitmetuhande pealine relvastatud sõjavägi.

„Slaavi Liidu” informatsiooniosakond tõestab omal näitel, meie – tõelised informatsioonilised inkvisiitorid, kes on halastamatud Vene rahva vaenlaste vastu, on alati valmis lööma karistava mõõga russofoobide ja terroristide pea pihta, kes õhutavad rahvustevahelist vaenu ja viha.”

"Huvitav, kas Riigiduuma on väljastanud tänukirja ka Eesti vastu korraldatud küberrünnakute toimepanijatele?" viskas Mihkelson oma blogis õhku küsimuse.

Hetkel kuum