Metalsem Metsatöll Nukuteatris

Ott Heinapuu 12. oktoober 2007, 00:00

"Nukuteatris sellepärast, et seal on päris hea lava ja hea tehnika," kiitis Metsatöllu multiinstrumentalist Varulven ehk Lauri Õunapuu sealset akustikat. "Andsime seal ühe kontserdi ja miks mitte veel teha."

Kontserdil mängib ansambel neli lugu, mis lähevad uuele plaadile. Kuigi Metsatöllu tuntakse viimasel ajal eelkõige rahvamuusikamõjudest küllastunud "Hiiekoja" plaadi ning Veljo Tormisega ja RAMiga koostöös sündinud "Raua needmise" järgi, on sedakorda pall veerenud metal'i poole peale.

"Vähem folki, rohkem metalit, kellele rõõmuks, kellele kurvastuseks," rääkis Õunapuu. "Meil on väga erinevad inimesed, kunagi ei tea, kuhu edasi võib minna. Uuel plaadil on vähem rõhku rahvapillidel, kannel-torupill on "Hiiekoja" plaadiga võrreldes pigem taustapillideks jäänud."

Uut plaati lubas Õunapuu veebruari lõpuks, nii umbes vabariigi aastapäevaks. "23. veebruaril saab Metsatöll üheksa-aastaseks, enne kui vabariik 90 aastat vanaks saab," põhjendas Õunapuu.

Samas astub üles teise bändina Tharaphita, kes esindab ürgseid eestlasi modernes kitarrimaailmas, tehes raju hevimuusikat žanrist, mida kutsutakse pagan metal'iks. Tharaphita alustas juba 1995. aasta Rakveres ning teda peetakse nüüd Tallinna ümber asununa üheks eesti metal'i lipulaevaks, mida kinnitavad kontsertidel möllavad ustavate fännide hulgad. Bänd on ilmutanud kokku neli täispikka albumit, neist viimase - "Iidsetele sünkjatele radadele" Nailboardilt - tänavu veebruari lõpul.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:49
    Otsi:

    Ava täpsem otsing