Mees tervisekapslis

Maiko Kalvet 24. oktoober 2007, 00:00

Olen moodsas tervistusasutuses - spaas - ka varem ajaviiteks käinud ning tervisekapslist saadud emotsioon on sellega sarnane. Vahe on vaid, et spaasse sõidan pikaks nädalalõpuks, võtan mitmesuguseid massaaže, vanne, proovin kambreid ja muid protseduure - aju puhkab muus keskkonnas pikemat aega.

Kapsel seevastu on kiire suts, alati ei ole võimalik pikalt aega maha võtta ning lühikese lõõgastusena töötab kapsel väga hästi. Tervisele on hea ja vaim puhkab seal ka. Mis siis, et vaid tund aega - oluline on teadmine, et see on tervisele hea.

Kui vaimupuhkuse osas on vahe, siis mõjus tervisele vahet ei tunne. Nii et kui pole aega pikaks väljasõiduks, on kapsel väga hea alternatiiv keha turgutamiseks. Samas ei suuda kapsel spaad minu puhul siiski asendada. Pikema keskkonnavahetusega puhkab kauem ja kui keskkonnavahetus on tunni aja asemel paaripäevane, on pikemast nii füüsilisest kui ka vaimsest äraolekust ilmselgelt rohkem kasu.

See, kas tervisekapsli protseduurid meeldivad või mitte, on individuaalne. Sõltub inimese tolerantsusest ja valmidusest uusi asju proovida. Vetikamähis oli tervise ja enesetunde suhtes põnev teadmine, sest ma ei ole varem midagi sellist katsetanud. Samas mõistusega seda reaalselt ilmselt ei taju. Seda, kas tegemist on meresoolaga koorimise, vetika- või mudamaskiga, on minu arvates üldse rohkem detail, nüanss.

Oluline on üldfiiling ja see jäi positiivne. Samuti on kapsel usutav, ei tundunud võlts või nagu kiirtoit.

Miks ma varem kapsliprotseduure kasutanud ei ole? Ma pole tegelikult varem teadlikult neid otsinud. Tean küll, et Tallinna kesklinnas selliseid tervise hellitamise viise pakutakse, aga külastatud spaades pole olnud uusi moodsaid kapsleid. Seega pole mulle võimalust sülle kukkunud. Kui silma jääb, siis tulevikus võib-olla proovin.

Regulaarseid külastusi ma ühe korra pealt siiski ei plaani. Võib-olla seal, kus valik suurem, võtan rohkem asju, mis mõjuvad konkreetsetele kohtadele paremini. Samuti prooviks siis ka režiime.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:37
    Otsi:

    Ava täpsem otsing