Peeter Teder • 27. november 2007 kell 22:00

Teine languspäev

Aktsiate hinnad langesid eile Euroopas teist päeva järjest veetuna toorainetootjate ja tehnoloogifirmade aktsiatest. Langust põhjustas mure USA majanduskasvu aeglustumise pärast.

Toorainetootjatest juhtisid langust ArcelorMittal ja Rio Tinto. Terasetootja ArcelorMittali aktsia kukkus 2,8 protsenti, 47,31 eurole. Kaevanduskompanii Rio Tinto aktsia langes 1,6 protsenti, makstes 5149 Briti penni.

Nokia kaotas oma väärtusest 2,3 protsenti ja aktsia maksis 25,62 eurot. Nokia langus on üllatav selle poolest, et just eile tuli uuringufirma Gartner välja raportiga, mille kohaselt Soome mobiilitootja võitis kolmandas kvartalis turgu juurde.

Euroopa aktsiate hinnaliikumisi laiemalt peegeldav indeks Dow Jones Stoxx 600 liikus 1 protsendi alla, olles 352,14 punkti.

USA aktsiad aga alustasid eilset päeva kosumisega esmaspäevasest paariprotsendilisest kukkumisest. Turule tõi elevust Citigroupi teade, et USA suurpank müüb 4,9 protsendise osaluse Abu Dhabi investoritele. See kergitas Citigroupi, aga ka Bank of America ja JPMorgan Chase'i aktsiaid.

Indeksitest lisasid Standard & Poor's 500 ja Dow Jones oma kontole mõlemad 0,8 protsenti, Nasdaq aga rallis koguni 1,3 protsenti.

Hetkel kuum