Agnes Ojala • 10. detsember 2007 kell 11:51

TTÜ tudeng: 10% õppemaksu tõus on mõistlik mõlemale poolele

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) üliõpilasesinduse juhatuse esimees Oliver Kallas ütles aripaev.ee-le, et 10% õppemaksude tõstmine on mõistlik ja sellest tuleks kinni pidada.

„TTÜs ei ole sel aastal tõus olnud üle 10%. Lähtusime ülikooli vajadustest ja üliõpilaste rahakotist ning jõudsime kooli ja tudengite vahel kokkuleppele, et üle seaduses näidatud piiri õppemakse ei tõsteta,“ rääkis Kallas.

Ometi toetavad ka TTÜ üliõpilased Eesti Üliõpilaskondade Liidu mõtet esitada õiguskantslerile pöördumine lahendada tekkinud olukord, kus osa ülikoole tõstavad uutele sisseastujatele kehtestatud õppetasusid üle 10%.

„Oleme kavaga liitunud, kuna küsimusse on selgust vaja, et tulevikus ei tekiks küsimust, kui palju tõsta tohib. Praegu tõlgendavad ülikoolid seadust erinevalt,“ selgitas Kallas.

Tema sõnul on seadusest praegu raske välja lugeda, kas õppemaksu võib uutel üliõpilastel tõsta üle 10% või mitte. „Meie seisukoht on, et kõikidesse asjadesse tuleb suhtuda mõistlikult. 10% on mõistlik ja mõlemale poolele normaalne tõus. See on kuldne kesktee,“ rääkis Kallas, kelle hinnangul tuleks suurema plaanitud tõusu puhul see jaotada pikema aja peale.

Hetkel kuum