Pööre langusele

Peeter Teder 12. detsember 2007, 00:00

Aktsiad Euroopa börsidel langesid eile esimest päeva viimase viie kauplemispäeva jooksul.

Languse põhjustajaks peeti Saksamaa investoriusaldusindeksi langemist pea viimase 15 aasta madalaimale tasemele, vahendas Bloomberg.

Olulisemad kukkujad olid Siemens, Electrolux ja Rio Tinto. Euroopa suurima elektroonika ja elektrotehnikatootja Siemensi aktsia kaotas oma väärtusest 1,3 protsenti ja maksis 106,60 eurot. Maailma ühe suurima majapidamisseadmete tootja Electroluxi aktsia kukkus 1,5 protsenti, makstes 115 Rootsi krooni. Maailma suurimate kaevanduskompaniide hulka kuuluva Rio Tinto aktsia langes 2,2 protsenti ja maksis 5655 Briti penni. Euroopa laiem aktsiaindeks Dow Jones Stoxx 600 liikus 0,2 protsenti alla, olles 374,33 punkti.

USA aktsiad aga alustasid eilset päeva tõusuga. Tõusu põhjustajateks olid AT&T teade, et firma kavatseb osta tagasi 15 miljardi dollari (160 miljardi krooni) eest omi aktsiaid ning panustamine võimalusele, et Föderaalreserv kärbib intresse 0,5 protsendipunkti võrra (Föderaalreserv tegi intressimuutuse pärast Äripäeva trükkiminekut).

AT&T aktsia rallis 5% ning maksis 39,81 dollarit. Lisaks aktsiate tagasiostule teatas firma ka, et suurendab dividendimakset.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing