Mariliis Pinn • 2. jaanuar 2008 kell 5:42

Padar: negatiivset eelarvet ei tule

Rahandusministri Ivari Padari sõnul ei too majanduskasvu pidurdumine kaasa raskusi riigieelarve täitmisel ja negatiivset eelarvet ei tule.

Seoses tänasest kehtima hakkavate uute aktsiisimaksude ja administratiivsete hinnatõusudega kiireneb jaanuaris ja veebruaris inflatsioon vähemalt 10 protsendini, vahendas ETV 24. Rahandusminister Ivari Padar kinnitas intervjuus Eesti Raadiole, et see ei too kaasa raskusi riigieelarve täitmisel. "Alanud aastasse planeeritud reserv on pea 3 miljardit krooni ja see on piisavaks puhvriks, et üle elada kõikvõimalikud arengud."

Majanduse puhul võivad Padari sõnul väga olulist rolli mängida arengud, mis ei ole Eestist tingitud, näiteks kütuse hind maailmaturul või toiduainete hinnad. "Majandus on majandus aga samas olen veendunud, et Eesti siseriiklikud põhjused ei külva ühtegi põhjust, et kiirendada mingeid halvendavaid märke majanduses."

Hetkel kuum