Kohtusse pöördunud jäätmevedaja lõi Saku valla jäätmekorralduse sassi

Mariliis Pinn 03. jaanuar 2008, 14:54

Saku valla ehitus- ja planeerimisteenistuse
juhi Maire Lauri sõnul lõi üks avalikul jäätmeveo konkursil osalenud ettevõtja
kohtusse pöördumisega nende plaanid sassi.

„Jäätmete veoga on raske seis,“ tunnistas Lauri aripaev.ee-le. „Aga paari päevaga ei ole kõike võimalik ümber korraldada,“ lisas ta.

Nimelt viis Saku vallavalitsus läbi avaliku konkursi „Ettevõtja leidmine ja ainuõiguse andmine korraldatud jäätmeveoks Saku vallas”. Edukaks tunnistati Prügivedu Tallinn OÜ pakkumine. Korraldatud jäätmevedu pidi rakenduma 1. jaanuarist 2008.a.

Hetkel on lepingu sõlmimine OÜ-ga Prügivedu Tallinn peatunud, seoses ühel avalikul konkursil osalenud ettevõtja pöördumisega kohtusse, selgus valla kodulehelt. Kuna algatati kohtumenetlus, on korraldatud jäätmeveo rakendamine lükatud määramatuks ajaks edasi. Sisuliselt tähendab see seda, et midagi ei muutu, nendel jäätmevaldajatel kellel jäätmeveolepingud on olemas (kas Ragn-Sells AS või Cleanaway AS-ga), jätkub jäätmete vedamine ka edaspidi.

Lauri sõnul pidi vald uue kava kohaselt elanike kokku kogutud papi ja paberi tasuta ära vedama. Kuid avatud jäätmejaam, kuhu saab viia nii ohtlikke jäätmeid, kui ka kogutud pappi ja paberit ja muid jäätmeid, leevendab olukorda. „Kõik võimalused on olemas neile, kes jäätmeid sorteerida tahavad. Ka on olemas pakendite kogumise konteinerid, mida me juurde tellisime,“ selgitas ta.

Biolagunevaid jäätmeid Saku valla elanikud eraldi koguma ei pea. „Saku jäätmekorralduseeskiri seda ei nõua, neil, kel on võimalus võivad kompostida,“ lisas Lauri.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. January 2008, 14:54
Otsi:

Ava täpsem otsing