Mati Polli firma ostab miljardi eest kaks kaubalaeva

Mariliis Pinn 03. jaanuar 2008, 09:03

Suurärimees Mati Polli osalusega
holdingfirma Navi Shipping ostab Saksamaalt kaks uhiuut konteinerlaeva,
investeerides selleks kuni miljard krooni.

Hamburgis J. J. Sietase laevatehases 2009. aasta lõpuks valmivad jääklassi alused on 167 meetrit pikad ning võtavad pardale ligi 17 000 tonni kaupa. "Mina olen selline tagasihoidlik mees ja ajakirjanduses oma investeerimisotsuseid ei kommenteeri," ütles Polli Eesti Ekspressile.

Tema äripartner Navi Shippingus on viit kaubalaeva opereeriv firma Amisco, mille tegevjuht Allan Noor ütles, et kuna Navi Shippingu uutel laevadel hakkab olema jääklass, soovitakse neile rakendust leida eelkõige Põhja-Euroopas või Põhja-Ameerikas. Maailma laevandusäris on tema sõnul tihe konkurents, ent samas suured mahud, millega kaasnevad suured võimalused. "Ka on laevaomamine ikka olnud seksikas," ütles Noor.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. January 2008, 09:03
Otsi:

Ava täpsem otsing