Analüütik: alanud aasta võib kujuneda Olympicule keeruliseks

Annika Matson 15. jaanuar 2008, 12:15

Hansabank Marketsi analüütik Sander Danil
ütles aripaev.ee-le, et käesolev aasta võib kujuneda Olympicule mõnes mõttes
keeruliseks.

"Näeme küll kiiret käibe kasvu, kuid Baltimaade majanduslik olukord hakkab survestama kindlasti siinset kasumlikkust," ütles Danil ning lisas: "Kasumlikkus hakkab kosuma siis, kui laienemistempo aeglustub ja avatud kasiinod korralikult tööle hakkavad. Sel aastal hüpet marginaalis veel arvatavasti ei tule".

Analüütik märkis, et küsimus on selles, kas uute turgude sissetöötamisest tulenev kasumlikkuse paranemine katab Baltimaade kasumlikkuse languse. Sel aastal võib Olympicult oodata kasumi mõõdukat kasvu ja ka uusi ülevõtmisi. Käesoleva aasta lõpuks võib nende turgude nimekiri, kus Olympic tegutseb, pikeneda.

Neljanda kvartali käibe kasv on Danili sõnul kindlasti positiivne number. See näitab, et laienemine on olnud edukas, natuke toetas seda küll ka ühekordne tulu, mille kohta täpsemaid selgitusi ei antud. Ootuste ületamine on päris korralik, kuigi võib arvata, et prognoos tehtigi teadlikult konservatiivne. Samas ei anna käive vihjet kasumlikkuse kohta. "On küll kiire laienemine ja järsk käibekasv, aga see ei pruugi kajastada ilusat kasuminumbrit," möönis Danil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. January 2008, 12:39
Otsi:

Ava täpsem otsing