Tõnis Oja • 23. jaanuar 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Ebalikviidsusralli Tallinna börsil

Nii nagu möödunud kauplemispäevadel oli aktsiate hindade suurte langusprotsentide üheks olulisemaks teguriks vähene likviidsus börsil, nii võib sama öelda eilsete suurte hinnatõusude kohta.

Nii põhjustas vähene (et mitte öelda - olematu) kauplemisaktiivsus Viisnurga ja Harju Elektri aktsiate hinna kerkimise üle seitsme protsendi mõned väikesemahulised tehingud. Mõlema aktsiaga sooritati neli tehingut, käibed olid vastavalt 11 000 ja 36 000 krooni.

Väike kauplemisaktiivsus põhjustas mitme teise aktsia suure või isegi ülisuure hinnaliikumise. Baltika aktsia hind hüppas kauplemispäeva lõpuks 5,77 protsenti, 51,63 kroonile. Päevasiseselt käis hind aga 54,76 kroonil, mis oli üleeilsest sulgumishinnast 12 protsenti kõrgem. Baltika aktsia käive oli napilt alla poole miljoni krooni.

Sama võib öelda ka Tallinna Kaubamaja kohta. Aktsia käive oli küll pea viis miljonit krooni, aga suhteliselt suure ostuhuvi jaoks oli seda ilmselt siiski vähe, sest päevasiseselt kerkis aktsia hind koguni üheksa protsendi võrra. Päeva lõpuks taandus aktsia hind 3,2protsendilisele tõusule ehk 100,92 kroonini.

Suuremat huvi tunti eelneval kolmel päeval põrmu tambitud Arco Vara aktsiate vastu, mis kerkis 2,17 protsenti, 14,71 kroonini. Eelneva kolme päeva jooksul oli ettevõtte aktsia hind kukkunud kokku 23 protsenti ning ilmselt on nüüd muutunud mõne investeerimisfondi või jõukama investori jaoks huvitavaks.

Elav kauplemine käis ka Olympic EG aktsiaga, mille käive oli 20 miljonit krooni. Paraku valitses selle aktsia puhul müügihuvi ning aktsia hind langes 1,8 protsenti.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt