Siim Kallas näeb tulevikku ilma hiiglaslike büroohooneteta

Agnes Ojala 24. jaanuar 2008, 09:32

Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas
usub, et tulevikus ei ole hiiglaslikke büroohooneid vaja, nende asemel
kasutatakse hoopis suuri koosoleku- ja suhtlemiskeskusi.

Kallase sõnul teevad tehnoloogiafirmad tööd selle nimel, et inimene ei peaks enam otseselt tööl käima, vaid saaks töötada nii, et ta ei peaks iga päev autoga punktis A punkti B sõitma, kirjutas postimees.ee.

„Töö organiseerimine teleworking’u (kaugtöö – toim) põhimõttel on väga paljulubav,“ märkis Kallas. „Meile näidati (Silicon Valleys, kus Kallas möödunud nädalal käis - toim) uusi vahendeid ja kaameraid ning ekraane, mis loovad täiesti uue keskkonna.“

Kui seni on öeldud, et mine koju, tööta arvutiga kodus, saada meiliga oma töö ära, ja sel kõigel on juures isolatsiooni negatiivne moment, siis uute võtete abil on eurovoliniku sõnul eraldatust tunduvalt vähem.

„Aga sellisel kujul nagu praegu büroohooneid varsti enam ei vajata, sest töö iseloom muutub teistsuguseks. Vajatakse suuri koosoleku- ja suhtlemiskeskusi, mitte sipelgapesa moodi ülesehitatud maju, kus kõigil on oma kapp või kabinet,“ usub ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. April 2008, 11:57
Otsi:

Ava täpsem otsing