Transporditöötajad ei teeni tänasest vähem kui 6560 kuus

01. veebruar 2008, 15:47

Vastavalt detsembris riikliku lepitaja
vahendusel sõlmitud üldtöökokkuleppele tõusevad tänasest autojuhtide,
bussijuhtide ja remonditööliste alampalgad.

Reaalselt jõuavad uued palgad töötajate taskusse märtsikuu palgapäeval. Autojuhid ei tohi tänasest põhitasuna teenida vähem kui 6560 krooni kuus, bussijuhtide põhitasu ei saa olla väiksem kui 7060 krooni kuus. 7060 krooni kehtib minimaalse põhitasuna ka kesk- ja kõrgtaseme oskustöölistele veeremi remondil, lihttöödel ei tohi maksta vähem kui 5470 krooni, teatas transpordi ametiühing.

Transpordi ametiühingu esimehe Peep Petersoni sõnul mõjutab alampalga tõus kõige rohkem bussijuhte, kelle sissetulekud peaksid muudatuse tulemusena kasvama keskmiselt 1500 krooni võrra kuus, küündides koos lisatasudega 9000-13000 kroonini normaaltööaja eest.

Autojuhtide puhul tähendab uus alampalk ennekõike ümbrikupalga osakaalu vähenemist, sest tegelikud sissetulekud selles sektoris ulatuvad täna veel mitmekordselt üle uue alampalgamäära.

Vastavalt detsembrikuisele kokkuleppele ootab transporditöötajaid järgmine alampalga tõus juba tuleva aasta 1. jaanuaril. Prognooside kohaselt võib näiteks bussijuhtide uus alampalk küündida siis juba üle 9000 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. February 2008, 15:47
Otsi:

Ava täpsem otsing