Hiina raha liigub varsti Jaapani börsile

22. veebruar 2008, 14:11

Hiina valitsus annab kommertspankadele loa
investeerida Jaapani aktsiatesse ja fondidesse, laiendades sellega
investeerimisprogrammi haaret.

Loa eesmärgiks on Hiina investorite rahapaigutusvõimaluste avardamine globaalsetel turgudel. Hiina valitsuse teatel sõlmitakse nn kvalifitseeritud kodumaise institutsionaalse investori (QDII) programmi raames sarnased lepped ka USA ja Saksamaa valitsustega.

Hiina valitsuse ajendas investeerimisala laiendama nelja kohaliku fondi ühtekokku 1,7 miljardi dollari suurune neljanda kvartali kahjum. Lisaks Jaapanile võivad Hiina pangad klientide raha investeerida ka Hong Kongi, Ühendkuningriiki ja Singapuri. Valitsus ei täpsustanud, millal täpselt pangad võivad Jaapanisse raha suunama hakata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. April 2008, 14:14
Otsi:

Ava täpsem otsing