Pihl ehitab politseimaju uute mängureeglite kiuste

Mariliis Pinn 22. veebruar 2008, 08:04

Siseminister Jüri Pihl hiilis mööda oma
parteikaaslasest rahandusministri Ivari Padari uutest suunistest, mis ei luba
riigieelarve tasakaalu huvides alustada kallite ehitusprojektidega enne
juunit.

Sama hästi kui viimasel tunnil suutis Pihl läbi suruda Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) ja siseministeeriumi umbes 500 miljoni kroonise lepingu, mille alusel peaks Jõhvi, Narva ja Võrru kerkima uued politseihooned, kirjutas Postimees.ee. Samas on võimuliidus juba teist nädalat teravalt üleval kõigi RKASi kaudu tehtavate investeeringute, sealhulgas ka koolide remondi ja tee-ehituste jõuline kärpimine.

«Seoses uue riigieelarve strateegia koostamise lähenemisega teeb rahandusminister tõenäoliselt RKASile ettepaneku jätta suured lepingud sõlmimata enne riigieelarve strateegia vastuvõtmist järgnevaks neljaks aastaks,» ütles eile rahandusministeeriumi riigieelarve- ja halduspoliitika asekantsler Ivar Sikk.

Aastate 2009–2012 strateegia on plaanitud kinnitada 29. mail. Teisalt on valitsusel voli kinnitada investeeringute kava strateegiast kiiremini. Postimehe andmetel jõuab Padari sellekohane ametlik teade lähipäevil RKASi. Aktsiaseltsi juhatuse esimees Jaak Saarniit tunnistas eile pärastlõunal, et tema kõrvu on jõudnud vaid kuuldused uutest reeglitest. RKASi juhatus arutas politseihoonete ehitamise küsimust 7. veebruaril ja kiitis mahukad ehitused heaks.

«Nagu näeb ette 2008. aasta riigieelarve seadus, sõlmis siseministeerium RKASiga lepingud Jõhvi ja Narva politsei- ja päästehoonete ning Võru politseimaja arendamisteks,» kõlas ka siseministeeriumi halduse asekantsleri Merle Küngase kindlameelne vastus.

Küsimärgi mitme olulise ehituse valmimise kohale seadis statistikakeskus Eurostat, mis nõuab Eestilt õige pea kõigi RKASi tehingute kajastamist riigieelarves. Kui kõik vajalikud kulutused sinna kirja saavad, läheb riigieelarve tasakaalust välja. Koalitsioonileppes on aga rahvale lubatud tasakaalus eelarvet. Lisaks on see läbi aegade olnud üks Reformierakonna poliitika alustalasid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. May 2008, 11:37
Otsi:

Ava täpsem otsing