Riigikogu toetab SMS-laenu reklaamil laenu hinna välja toomist

27. veebruar 2008, 20:24

Täna leidis Riigikogus toetust
reklaamiseaduse muudatusettepanek, et kõikides SMS-laenude reklaamides peab
olema välja toodud laenu hind.

„Ei saa salata, et muudatus on ajendatud soovist lõpetada vastutustundetu laristamise reklaamimine. Keegi meist ei kujutaks ju ette reklaame - „Piiks piiks ja raha tuleb, aga krediidikulukuse määr on 400%” või „Võta SMS laen ja šeffa end pankrotti”, selgitas Reformierakondlasest riigikogu liikme Taavi Rõivas.

Tema arvates on SMS-laenude puhul laenu hind üüratu ning selle aus väljaütlemine võib nii mõnelgi juhul jahutada potentsiaalse laenuvõtja indu..

SMS-laenude pakkujate hinnangul tekib igal kümnendal laenuvõtjal raskusi laenu tagasimaksmisel. Võib loota ja eeldada, et uue seadusemuudatuse tulemusena muutuvad reklaamid vastutustundlikumaks ja mõistlikumaks, kirjutas Reformierakond oma pressiteates.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. August 2008, 12:29
Otsi:

Ava täpsem otsing