Katri Soe • 11. märts 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Berliinis keeb vilgas konverentsielu

Tegemist on sõjajärgse Saksamaa ühe olulisema ehitisega, mis läks maksma praegusesse rahasse ümberarvutatuna 473 miljonit eurot. Rahvasuus kutsutakse hiiglaslikku hoonet kosmoselaevaks ehk raumschiff'iks.

Konverentsikeskuses on kokku 80 ruumi, mis mahutavad sõltuvalt suurusest 20 kuni 9100 inimest. Moodne tehnika ja mitmekesine teenustevalik (konverentsitõlge, interaktiivne hääletussüsteem, audio-, video- ja valgustehnika, saalide kujundus, teenindav personal jm) võimaldavad korraldada siin sisuliselt igat liiki konverentse ja meelelahutusüritusi. Arhitektuurilised ja tehnilised võimalused on sellised, et erinevaid üritusi on võimalik korraldada paralleelselt, ilma et üksteist segataks.

Suurejooneline fuajee, mille pindala on 5500 m2, on sobiv paik nii näituste kui ka presentatsioonide korraldamiseks. Terves majas on wifi, lisaks on võimalik kasutada majasisest intra- ja internetti. Hoone on ühendatud Berliini messiterritooriumiga, mis võimaldab messidega koos korraldada ka konverentse.

Suurim saal mahutab 5000 inimest, selle ühendamisel teise saaliga on võimalik tekitada istumisruum kokku 9100 inimesele. Berliini konverentsikeskuses olemas Euroopa suurim siselava, võimas valgus-, heli- ja projektsioonitehnika.

ICC on ennast linnale kõigiti ära tasunud. Kongressidel osalejate taskust voolab igal aastal 100 miljonit eurot ostujõuna ka kõigi teiste linna äriettevõtete kassasse.

ICC nõrk koht on küllalt suured ülalpidamis- ja renoveerimiskulud. Möödunud aasta käive oli siiski 13 miljonit eurot, neljandat aastat järjest pälvis ICC kõrgetasemelise World Travel Award auhinna kui juhtiv konverentsikeskus.

Maailma mastaabis kuulub Berliini konverentsikeskus viie tähtsama konverentsipaiga hulka. Aastaks 2008 on ICC pea täielikult välja renditud. Tänavu ja 2009. aastal on plaanis 81 suurt kongressi kokku 320 000 osavõtjaga. Lepinguid on sõlmitud aastani 2016.

Tippkonverentsipaigaks on ICC Berliin eelkõige meditsiini alal. Igal aastal toimub siin Euroopa suurim tervishoiukonverents Meditsiin + tervis 6000 osalejaga.

Berliinis peavad oma suurüritusi ka psühhiaatrid ja psühhoterapeudid, siin toimub iga kahe aasta tagant ligi 10 000 osalejaga Saksa vähikongress. Sel aastal on tulemas Saksa Kirurgide Ühingu, endokrinoloogide, geneetikute, kopsu- ja silmaarstide ning ortopeedide ülemaailmsed kongressid.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt