Hansapank pakub võimalust investeerida kallinevasse toidukorvi

Mariliis Pinn 17. märts 2008, 18:24

Tänasest kuni 7. aprillini pakub Hansapank
uut 2-aastase tähtajaga investeerimishoiust Kallinev toidukorv, mille alusvaraks
on UBS Bloomberg CMCI Food Index.

Toiduainete hinnatõus on viimastel aastatel pidevalt globaalset inflatsiooni suurendanud, teatas pank. „Aastaks 2010 prognoositakse maailma rahvastiku kasvu seitsme miljardi inimeseni, samas tõuseb ka elukvaliteet, mis põhjustab toiduainete nõudluse kiiret kasvu,” selgitas Hansabank Marketsi tuletisväärtpaberite osakonna juht Simmo Sommer toidu kasvava nõudluse taga olevaid tegureid. Sommer lisas, et piiratud pakkumise ja biokütuste populaarsuse tõusu ühise mõju tagajärjel on oodata toiduainete olulist kallinemist.

„Kõige olulisema panuse toiduainetena kasutavate toorainete hinnatõusu annavad biokütuse tootmisel kasutatavad mais, suhkruroog, raps ja sojauba,” sõnas Sommer ja lisas, et vähenevate naftavarude tõttu soosivad mitmed riigid biokütuste tootmist.

Hoiuse alusvaraks olev UBS Bloomberg CMCI Food Index pakub võimalust investeerida otse toiduainete sektorisse. Indeks katab 13 kaubaartiklit, mis on otseselt seotud toiduainete tarbimisega. See võeti käiku, et pakkuda investoritele võimalust ennast inflatsiooni eest kaitsta ja hinnatõusu pealt hoopis teenida.

Investeerimishoius võimaldab finantsturgudele investeerida riskivabalt, sest hoiuse põhisumma on 100% tagatud ning sellele lisandub kasum alusvaraks oleva fondi võimalikust tõusust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. March 2008, 19:28
Otsi:

Ava täpsem otsing