Parts ja Kiisler panid EASiga paika maakondade ettevõtlusstrateegia

Agnes Ojala 02. aprill 2008, 15:15

Täna, 2. aprillil, kirjutasid majandus- ja
kommunikatsiooniminister Juhan Parts, regionaalminister Siim-Valmar Kiisler,
EASi juhatuse liige Ülari Alamets ning maakondlike arenduskeskuste nõukogude
esimehed Järvamaal Eivere mõisas alla arenduskeskuste võrgustiku
strateegiale.

Strateegia seab 2008.–2013. aastal eesmärgiks suurendada ettevõtlikkust, MTÜde tegutsemisvõimekust ja omavalitsuste koostööd, teatas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS).

Kogu Eestit hõlmava strateegia koostamisel osalesid kõigis maakondades paiknevad arenduskeskused, ministeeriumid, EAS jt organisatsioonid, nende hulgas Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liit, Eesti Linnade Liit, Eesti Kaubandus-Tööstuskoda, Avatud Eesti Fond.

"Kui üldiselt kiputakse arvama, et maakondlik arenduskeskus on bürokraatliku masinavärgi üks osa, millest midagi suurt ei sõltu, siis mina olen oma maakonnavisiitidel kogenud vastupidist. Arenduskeskused on vaatamata sellele, et seal pole arvukalt töötajaid, tõelised kompetentsikeskused, kust ettevõtjad võivad saada inimlikku ja tarka nõu," ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. "Soovin, et arenduskeskuste roll kohalike ettevõtjate jaoks kasvaks veelgi olulisemaks."

„Uuel perioodil jätkub ettevõtjate, omavalitsuste ja mittetulundusühenduste nõustamine ning kogukonna heaks tehtava vabatahtliku töö väärtustamine. Näiteks on maakondlikel arenduskeskustel plaanis tuleva kuue aasta jooksul aidata kaasa 3600 uue ettevõtte ja 1200 MTÜ loomisele,” sõnas regionaalminister Siim-Valmar Kiisler.

„Maakondlikud arenduskeskused on ainulaadsed organisatsioonid, mis on loodud riigi, MTÜde, omavalitsuste ja ettevõtjate ühisel algatusel ning mis ka tegutsevad edukalt ühekorraga nii paljude osapoolte hüvanguks,” sõnas EASi juhatuse liige Ülari Alamets. „Uuring näitab, et üle 90% klientidest pöörduksid arenduskeskuste poole ka tulevikus ja soovitaksid neid oma tuttavatele,” lisas ta.

Maakondlikud arenduskeskused on kõigis maakondades paiknevad organisatsioonid, kes pakuvad riigi, Euroopa Liidu ning kohalike partnerite toetusel infot, nõustamist ja arendustegevusi ettevõtjatele, mittetulundusühendustele ja kohalikele omavalitsustele. Maakondlikud arenduskeskused on iseseisvad sihtasutused, kes tegutsevad koostöövõrgustikuna. Võrgustikku koordineerib EAS.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. July 2008, 17:52
Otsi:

Ava täpsem otsing