Pikkani: praegu võib võlakirjadest paremini teenida kui aktsiatest

Agnes Ojala 08. aprill 2008, 17:59

Hansa Investment Fundsi fondifondide ja
vabatahtlike pensionifondide fondijuht Rasmus Pikkani ütles tänasel
finantsturgude ülevaatel, et praegu saab osa võlakirjadest enam tulu kui
aktsiatest.

„Praegu võib leida ka selliseid Lääne-Euroopa A-reitinguga ettevõtteid, mille võlakirjadest võib paremini teenida kui aktsiatest. Võib leida ka korralikke firmasid, mis pakuvad võlakirjadele 10% intressi,“ märkis Pikkani.

Tema sõnul üritavad Hansa fondid praegu just finantsturu segaseid aegu ära kasutada.

Pikkani iseloomustas olukorda kui pokkerimängu, kus osapooled lihtsalt laua ääres istuvad ja üksteist umbusklikult vaatavad. Tema sõnul kestab kriis seni, kuni üldine usaldamatus püsib ja küsimusi küsitakse valimatult kõigilt.

Hansapank panustab oma investeeringutes aktsiaturgudel praegu USA lühikesele ja väheulatuslikule langusperioodile, sellele, et ülejäänud maailm ei ole enam USAst nii palju mõjutatud, ning selle tagajärgede jõudmisele finantsturgudele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. April 2008, 17:57
Otsi:

Ava täpsem otsing