Ärilause: Eestit tabab Portugali stsenaarium

Aili Sandre 14. aprill 2008, 11:56

Ütlemisi tänastest, 14.
aprilli ajalehtedest

"Tõenäoliselt tabab Eestit Portugali stsenaarium, mitte Hongkongi või Argentina oma. Majandus kasvab 1-2 protsenti ja õhk läheb susinal välja," Arengufondi nõukogu esimees Indrek Neivelt on nõus SEB analüütiku Hardo Pajulaga; aga et maailmamajandust nii suur finantskriis tabab, seda ei osanud Neivelt enda sõnul ette näha, Äripäev

"Uue panga tegemine oleks praegu hea, poleks kaelas seda vana saasta ehk hapuks läinud laene," Indrek Neivelt, Äripäev

"Tuleb öelda, et arengumaade sisenõudlusel pole väga palju jõudu. Kui Ameerika kriis kestab kaua, on sellel tugevad mõjud ka arengumaadelel," Hansapanga makroanalüütik Maris Lauri, märkides, et viimased 5-6 aastat on Eesti elanud sisenõudluse toel, Äripäev

"Ennustan, et järgmise aasta riigieelarve on veel suurem piin kui tänavune," Maris Lauri, Äripäev

"Noortel on energiat palju ja kool tööd ei sega. Ma loodan, et ka töö kooli ei sega," šokolaadikohviku omanik Anneli Viik on rahul gümnaasiumiõpilastest töötajatega, Äripäev

"Keskhariduse omandamine on juba täiskohaga töökoht. Seda ei ole võimalik ühendada poole või täiskohaga tööl käimisega," Prantsuse Lütseumi direktor Lauri Leesi, Äripäev

"Bussid tuleks saata maa alla: paar metrooliini annaks linnale päris palju puhast õhku," Elisa Eesti juhatuse liige Andres Hiiepuu, vastates küsimusele, mille võiks Tallinnast välja saata, Äripäev

"Läti allkirjakogumine näitab, et võimu ja valijate vahelt voolab läbi mingi hoovus, mis on tunduvalt laiem Daugava jõest," Eesti Päevalehe repliigist - 213 000 lätlast on andnud allkirja parlamendi laialisaatmist lubava põhiseadusemuudatuse toetuseks

"Peni matused toimusid juba ammu, mädanemine pole aga lakanud. Roisulehk aina tõuseb ja on meile lausa armsaks saanud. Oleme õppinud seda mõnuga ninna tõmbama ja rääkima sellest kui peenimast parfüümist," sotsiaalpedagoog Andry Ervald, küpsuskirjandist kui šašlõkivardast, selle kirjutamise ebaloomulikest nõuetest, mis loovad kõik tingimused, et eksam ebaõnnestuks, Eesti Päevaleht

"Oleme nõus siit ära minema, kui saame maja, kus on olemas saal, sest praegu oleme nagu spordikool ilma võimlata," Tallinna muusikakooli direktor Toots Normann, Eesti Päevaleht

"Isegi kui ilm on kuiv, soe ja ilus, ei ole mõtet kartulivagude vahele jooni vedada, sest sel juhul läheb pool värvist lihtsalt kaotsi," firma Signaal juhataja Ats Tamm - ehkki teedelt on jooned kulunud, pole auklike ja puhatamata teede joonimine mõttekas, Postimees

"Kulusid tuleb kärpida kiirelt, jõuliselt ja kõrge profiiliga riigikogus. Riigikogu ei tohi leppida rolliga, et septembris sisuliselt tagantjärele arvud JOKKi ajada," riigikogu liige Taavi Veskimägi (IRL), Postimees

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. April 2008, 13:13
Otsi:

Ava täpsem otsing