SEB: pankuri kell on kaks

Mariliis Pinn 17. aprill 2008, 17:58

"Mis kell on?" küsis AS SEB Pank
krediidi arenduse ja koolituse osakonna juhataja Jaanus Leemets Pärnu
Finantskonverentsil intrigeerivalt.

Ta mõtles erilist pankuri kella. "Julgen väita, et majandus on tsükliline ka Eestis, mis ei ole erand. Tsüklid võivad erineda pikkuselt, kui rasked on langusperioodid jne. Kui vaatame hästi pikka perspektiivi, näiteks alates aastast 1500, on üleüldine trend positiivne, kus sees on võnkeid," selgitas ta tausta.

"Aktuaalne on küsimus, mis on pankuri kell. Selgelt majandus jahtub, meil on laenutingimused muutunud konservatiivsemaks. Negatiivne trend, kuid natuke läheb veel halvemaks. Arvan, et kell on kaks," arvas ta.

Pankuri kell pidi selline kummaline kell olema, mis liigub suhteliselt suvaliselt. Aga samas ei ole see nagu parkimiskell, mida peab ise liigutama. "Osal ettevõtetel on kell pidevalt 12. Aga praegu on enamikul kell 12-18," lisas Leemets.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. April 2008, 17:59
Otsi:

Ava täpsem otsing