Eestlased Läti tsemenditehase konkurentsi ei pelga

21. aprill 2008, 19:10

Kunda Nordic Tsemendi müüginõunik Aarne Rae
ütles, et kindlasti uus tsemenditehas Lätis mõjutab turgu, kuid konkurentsi ei
peljata, kuna ettevõtte tootmiskvaliteet on hea ja hinnad on 30 protsenti
soodsamad.

Uue tsemenditehase ehitamist Lätis kommenteeris Rae, et eks ikka mõjutab teist turgu, kui naaberriiki tuleb suur konkurent juurde.

Rae rääkis, et Läti turumaht on 860 000 tonni tsementi, ise toodavad nad sellest 320 000 tonni. „Meie müüsime mullu Läti turul 200 000 tonni,“ ütles ta. „Ülejäänud veetakse sisse Aasiast. Kumb konkurent peale jääb seda ei tea, loodame, et meie,“ märkis Rae.

„Tõusu prognoosime selle aasta ekspordis 1,2 miljonit tonni. Eks näis, kas Läti tehas kuivatab prognoosi. Meie kvaliteet on hea ning, siis peavad lätlased hinnaga lööma,“ sõnas Rae. „Praegu on meie hinnad umbes 30 protsenti madalamad kui Lätis,“ lisas müüginõunik.

„Praegu ei müü lätlased Eesti turul üldse, sest nende tsement ei vasta ELi tervishoiu nõuetele,“ märkis Rae. „Nad üritasid tänavu turule tulla, aga tarbijakaitse sai jaole. Kuid see ei tähenda, et lätlaste tsement poleks kvaliteetne“ lisas ta.

Laienemisplaanides polnud Rae kindel, kuna eelarve on üsna maksimumi peal, kuid tunnistas, et 2010ndate aastate alguses plaanib ettevõte ehitada kuivtsemendi tehase.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. April 2008, 19:18
Otsi:

Ava täpsem otsing