Tamming: kullabuumi veel pole

05. mai 2008, 13:20

Tavidi nõukogu esimehe Alar Tammingu sõnul
peaksid inimesed praegu hindade langedes kulda ostma, kuid käitutakse hoopis
vastupidi. Tammingu sõnul hetkel kullabuumi veel ei ole.

„Samamoodi nagu on kulla hind langenud, on hetkel ka kulla müük vähenenud. See on ka enne käinud nii lainetena. Kui hinnad langevad, siis peaksid inimesed ostma ja kui tõusevad, siis müüma, kuid inimesed teevad hoopis vastupidi,“ kommenteeris hetkel kullaäris toimuvat AS Tavidi nõukogu esimees Alar Tamming.

„Praegusel hetkel kullabuumi veel pole käimas. Kuid kulla hind läheb umbes 1000 või 1100 dollari peale untsi eest, siis hakatakse ilmselt jälle ostma. See on minu isiklik arvamus,“ märkis Tamming.

„Kulla puhul on nii, et tõusvad trendid kestavad 15-25 aastat ning see praegune on neist nüüd neljas. Iga trendi ajal on nii, et iga 12-24 kuu tagant on alati 15-25% tagasilöök. Eelmine tagasilöök oli 700 pealt umbes 520ni. Praegune tagasilöök võib veel umbes 50 dollarit allapoole minna,“ lisas ta.

Tammingu sõnul võib praegune seis kesta kuni kuus kuud. „Kui trend on üles, siis kõikidel sellistel trendidel on alati mingid üksikud suured tagasilöögid. Need, kes on võimendusega tehinguid teinud, et nemad oleksid sunnitud oma positsioonid sulgema ja et nad ei saaks neid suuri võite kätte,“ lausus Tamming.

Kulla kõikumine on mõjutanud ka väärtuslike kuldmüntide hinda, mis selle aasta aprillis langesid. „Kuldmüntide hind käib käsikäes kullaga. Kas on kuldplaat või kuldmünt, mõlemad on kullast sõltuvad,“ märkis Tamming.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. May 2008, 16:28
Otsi:

Ava täpsem otsing