Ametnikud käsivad loodust säästa

07. mai 2008, 20:48

Majandus saab jätkusuutlikult areneda meie
loodusrikkusi säästvalt kasutades ja kvaliteetset elukeskkonda tagades,
tõdeti täna keskkonnaministeeriumis peetud keskkonnatasude kontseptsiooni
arutelul.

Selleks, et Eesti maavarasid kasutavad ettevõtjad annaksid oma panuse ka nende säästmisse ja keskkonnakaitsesse, on meil juba 18 aastat kasutusel keskkonnatasud ehk loodusvara- ja saastemaksud. Näiteks tuleb loodusvarade kasutajatel tasuda maavarade kaevandamisõiguse, vee erikasutusõiguse, kalapüügiõiguse, metsa raieõiguse ja jahipiirkonna kasutusõiguse eest. Saastetasud on aga ette nähtud neile, kes oma tegevusega heidavad saasteaineid välisõhku, põhjavette või pinnasesse ja ladestavad jäätmeid, teatas keskkonnamisteerium.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. June 2008, 11:59
Otsi:

Ava täpsem otsing