Hansabank Markets kaalub OEG aktsia hinnasihi langetamist

Agnes Ojala 11. mai 2008, 15:36

Hansabank Marketsi hinnangul vastasid
Olympic Entertainment Groupi (OEG) 1. kvartali tulemused laias laastus panga
ootustele, prognoositust suurem oli kasumimarginaali langus, mistõttu kaalutakse
aktsia hinnasihi langetamist.

Hansabank Marketsi analüütik Sander Danili sõnul kasvas ettevõtte kulueelne kasum küll aastatagusega võrreldes 16%, kuid marginaal langes 29,3%-lt 22,5%-le.

Suurima pettumuse valmistas Hansabank Marketsile OEG tegevus Lätis. Kui madal kasumlikkus on uutel turgudel seletatav stardikulutustega, siis Lätis ei pea selline põhjendus vett. Lätis teenitud tegevuskasum langes mullu 1. kvartaliga võrreldes 93%, olles 100 000 eurot. Panga hinnangul paistab, et ka ettevõte ise ei oodanud nii kiiret tulude langust, kulutused lõunanaabrite juures aga kasvasid kiiresti.

"Kuigi oleme ettevõtte tulemustega rahul, kaalume langetada 2008. ja 2009. aasta marginaaliootusi. Seetõttu analüüsime võimalust langetada varem seatud hinnasihi 4,7 eurot aktsia kohta," märkis Sander Danil. "Kuna aga börsil on viimaste kvartalite jooksul käitutud liiga emotsionaalselt, on aktsia hind praegu surutud ebaõiglaselt madalaks. Meie hinnangul on OEG aktsia hind praegu tulevasi kasvuvõimalusi arvestades alahinnatud, mistõttu säilitame soovituse „osta“."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. May 2008, 15:33
Otsi:

Ava täpsem otsing