Briti-India ärimehed: Tallinn sobiks Põhjamaade ja Balti riikide finantskeskuseks

26. mai 2008, 17:32

Peaminister Andrus Ansip kohtus Briti-India
ärimeeste ja investoritega, arutati Eesti investeerimiskeskkonda ja pikaajaliste
investeeringute tasuvust. Briti-India ettevõtjad leidsid, et Eesti on
välisinvesteeringute jaoks atraktiivne ka pikas perspektiivis.

Briti-India ärimehed tunnistasid, et Eesti on muutunud kiirelt teenitava tuluga maast maaks, kuhu tehakse investeeringud pikaajalise arvestusega. Arvestades Eesti liberaalset majanduskeskkonda, maksusüsteemi, muutuste ja arengutega kaasaminemise kiirust on Stenbocki maja külastanud ärimeestel plaan astuda samme, et Tallinn muutuks Põhjamaade ja Balti riikide finantskeskuseks. Nad nentisid, et järjest enam hinnatakse pikas perspektiivis investeerimisel inimeste intellektuaalseid võimeid.

Andrus Ansip tutvustas Briti-India ärimeestele eelkõige Eestile edu toonud liberaalset majandusmudelit, lihtsat maksusüsteemi, IT lahendusi, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo. Peaminister kinnitas, et Eesti jätkab tasakaalus eelarvepoliitikaga ja nende fiskaalpoliitiliste põhimõtetega, mis on riigiarengu jaoks olnud edukad. Samuti märkis peaminister, et Eesti majandus vajab struktuurimuutusi.

Ta tutvustas ärimeestele ka Eesti investeeringuid teadus- ja arendustegevusse. „2001-2006 on Eesti Euroopa Liidu liikmesriikide hulgas kõige kiiremini kasvatanud kulutusi teadus- ja arendustegevusele, kui me vaatame kulutuste suhet SKP-sse,“ ütles peaminister. Ta lisas, et see protsent pole veel piisav, kuid vaadata tuleb ka ekspertide olemasolu, kes innovatsiooni rakendada suudavad. 2006. aastal küündisid kulutused teadus- ja arendustegevusse 1,14 % SKP-st ning esialgsete hinnangute järgi oli see suhe möödunud aastal 1,3%.

Peaminister lausus, et Eesti riik teeb kõik selleks, et siinse ärikeskkonna stabiilsus ja usaldus oleks ka tulevikus tagatud läbipaistvate regulatsioonide, selgete omandisuhete ning lihtsa maksusüsteemiga. Samuti märkis Ansip, et Eesti on muutmas paindlikumaks ka tööturu regulatsioone, millel on samuti oluline roll välisinvesteeringute ligimeelitamiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. June 2008, 17:21
Otsi:

Ava täpsem otsing