Danil: trumbid on Alta Capitali käes

29. mai 2008, 12:15

Hansabank Marketsi analüütik Sander Danili
hinnangul on hetkel trumbid Alta Capitali käes, et hinda alla suruda. Samas ei
usu Danil, et uue kosilase otsimine oluliselt lihtsam oleks.

"Trumbid on hetkel Indrek Rahumaa käes, et survestada seda hinda langetama,“ märkis Danil. Hinna kujunemisest ei osanud analüütik praegu midagi arvata, sest raske on öelda, milliste prognooside pealt on olemasolev hind leitud. Seepärast on tema hinnangul ka väga raske hinnata, palju see võib muutuda.

Praegu paistab Danilile, et Rahumaa on tehingust huvitatud, küll mitte ilmselt vana hinnaga, aga madalama hinnaga. Danil möönis, et on ebaselge, kui palju on Kruuda rahaga arvestanud muude äride arendamisel. „Kui raha oluliselt hilineb, milliseid tagajärgi võib see kaasa tuua teistele ärisuundadele,“ arutles ta. „Võivad tulla tagasilöögid.“

Pankrotti aga Danil ei uskunud. Toiduaineaktsiad on tema teada pandivabad, mida saaks panti panna. Danil rääkis, et aktsiad on praegu nii vähelikviidsed, et meeletut kauplemist ei toimu ja seepärast suuri muudatusi ta hetkel ses osas ei prognoosi. „Pigem jäädakse äraootavale seisukohale,“ sõnas Danil.

Analüütik mainis veel, kellel on finantsi laialt käes, erinevalt Rahumaast, võib müüdava osa suhteliselt soodsa hinnaga kätte saada, kui Rahumaal peaks ebaõnnestuma. „Kruuda on ennast nurka mänginud ja on nõrgemas positsioonis, mis võimaldab potentsiaalsel ostjal teda sundida hinda langetama,“ rääkis Danil.

Danili sõnul peab Kruuda otsustama, kas minna Rahumaaga uutele läbirääkimistele, kellega kõik analüüsid (sh due diligence) on tehtud, või minna uusi ostjaid otsima, kellega võtaks läbirääkimised ilmselt kuni pool aastat veel aega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. May 2008, 12:12
Otsi:

Ava täpsem otsing