Helenius: mujal oleks Kalevi tehingust ammu loobutud

Agnes Ojala 29. mai 2008, 11:10

Suurinvestor Joakim Helenius ütles täna
Alta Capitali ja Kalevi vahelist toppama jäänud tehingut kommenteerides, et teda
üllatab asjade venimine.

„Sarnaseid juhtumeid on maailmas viimase aasta jooksul küll ja küll ette tulnud. Mind üllatab see, et tehinguga on nii kaua venitatud. Mujal maailmas oleks seda tüüpi tehingust juba ammu loobutud,“ kommenteeris Helenius olukorda, kus Alta Capital ei ole endiselt suutnud leida raha Kalevi tootmisettevõtete ostmiseks.

Helenius lisas, et arvestades praegust keerulist majanduskeskkonda ja suhteliselt pessimistlikku tulevikunägemust 6-12 kuu perspektiivis, on tõenäosus, et tehing ära jääb, päris suur. „Usun, et Indrekul (Alta Capitali juhil Indrek Rahumaal - toim) kulub praegu aeg pankadega läbi rääkides. Ta otsib võimalust leida rahastamisviis, mis oleks tema jaoks mõistlik ja pankadele aktsepteeritav, kuid see on raske,“ pakkus ärimees.

„Mul pole aimugi, milline leping välja näeb, aga ma kahtlustan, et see jääb pooleli. Varem või hiljem peab Indrek otsima võimalusi, et kuidagigi tehingust pääseda ja võimalikult väikest lepingust taganemise trahvi maksta,“ lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. May 2008, 13:17
Otsi:

Ava täpsem otsing