Ekspert: koosolekud võiks koondada ühele päevale

03. juuni 2008, 15:08

Õnne komponent ehk töö tervis ei ole
tänapäeval ainult sinu tool või laelamp, mis lauale valgust heidab, palju vähem
räägitakse töö katkestamisest kui väsimuse tekitajast, märkis karjääriekspert
Tiina Saar.

„Kõige suurem väsimuse tekitaja on katkestamised - telefon, MSN, meilid, koosolekud,“ rääkis Äripäeva seminaril „Kuidas lõpetada töösuhtes korrektselt ja valutult“ esinenud karjääriekspert ja ajakirja Tööturg toimetaja Tiina Saar. Tema sõnul ei pane me ise ka tähele, kuidas meie aju ümberlülitumiste käigus ära väsib. Selle tulemusena võivad tekkida ägedus, neurootilisus, hajameelsus ehk kaob töö tervis.

Saare soovitus oli koondada koosolekud kõik ühele päevale ja puhata regulaarselt. Tema sõnul ei puhka tänapäeval inimesed regulaarselt. Ollakse liiga kramplikult kinni oma töös ja puhkus tähendab tihti vaid kaugtöö tegemist. „Eestis kahjuks ei olegi mõõdetud seda, mis on see inimestega teinud, ei teagi mis selle hind on.“

Õnne komponent on mingil määral individuaalsus - mahtumine töökohale kõigis oma rollides, julgedes eksida ja oma vigadest õppida ja kasvuruumile on elus koht.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. June 2008, 15:33
Otsi:

Ava täpsem otsing