Töösuhe algab tihti valedega

03. juuni 2008, 15:51

Karjääriekspert ja ajakirja Tööturg
toimetaja Tiina Saar rääkis Äripäeva töösuhete seminaril, et soovist tööandjale
meele järgi olla luuakse töösuhteid tihti valede abil.

„Üpris paljud töösuhted saavad sõlmitud valedel alustel. Me ei ole väga ausad seal laua taga,“ rääkis Saar tööintervjuust ja tõi näite, kuidas veel veidi aega tagasi salgasid naised CVs oma lapsed maha, olemaks uue ülemuse silmis paremas kirjas. „Mure oli nii suur, et saaks ometi selle jala ukse vahele,“ kommenteeris Saar.

Karjääriekspert tõi ära omadused, mida tööandja tegelikult otsib. Need on pühendumine, ausus, kiire kohanemisvõime, õpihimulisus, rõõmsameelsus, arenemistahtelisus, avar silmaring. Saar arutles, kas sellist imeinimest üldse olemas on, kes kogu aeg on rõõmus ja väga tubli, tark ning osav.

Töötaja otsib seevastu hoolivat tööandjat, huvitavat tööd, avatud kultuuri, häid kolleege, väga head palka, piisavat puhkust, arenemisvõimalust ja muud sarnast.

Saar soovitas tööandjale töötajate paremaks mõistmiseks, et ta teavitaks oma meeskonda kogu motivatsioonipaketist, mida töötaja peale kulutatakse. See aitab vältida asjaolu, et mõne tuhande krooni pärast palgalehel minnakse teise kohta. Samas peaks olema tänasest ausam ning realistlikum, lisas ekspert.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. June 2008, 12:16
Otsi:

Ava täpsem otsing