Vähi: las valitsus töötab praegu

09. juuni 2008, 16:50

Sillamäe sadama nõukogu esimehe Tiit Vähi
sõnul ei tasu valitsust praegu torkida, las töötavad, kuid tema sõnul on praegu
oluline tulla tagasi majanduspoliitika nurgakivide juurde.

“See, mida ma olen majanduskasvu ja Eesti-Vene suhete kohta öelnud, see kõik kehtib. Las valitsus töötab praegu, ma ei tahaks neid torkida. Ja kas siis kasv 0,4 või 0,1 protsenti, vahet ei ole, sest see on ikkagi ju suhteliselt halb kasv,” märkis Vähi majanduskasvu 0,1% peale kukkumise kohta.

“Kõige tähtsam ongi see, et ei tule rääkida tänasest aastast, vaid sellest, mis tuleb tulevikus. Ja selleks, et teada, kuidas tulevik läheb, peaksin ma teadma valitsuse poliitikat, mida ma päris täpselt praegu aga ei tea. Valitsus on praegusel momendil tegelenud intensiivsemalt selle aasta eelarve lappimisega, täpsemalt siis tulude ja kulude poole korrigeerimisega. Ja teatavasti on nad vastu võtnud ka otsuse järgmise aasta tulusid ja kulusid korrigeerida ca 10 miljardi krooni osas. Kuid ma pole kuulnud veel valitsuse majanduspoliitika tõsistest muudatusettepanekutest. Kuna ma seda kuulnud pole, siis ma ei saa ka prognoosida, missugused asjad tulevad. Aga need on ju kõige tähtsamad asjad,” märkis Vähi.

Vähi sõnul peame me tulema tagasi oma majanduspoliitika nurgakivide juurde. "Avatus, liberaalne ja avatud majandus, kaasa arvatud avatus ida suunas, ka Venemaa suunas. Tasakaalustatud riigieelarve, ma olen kuulnud, et Ansip on sellel teemal ka sarnaseid põhimõtteid välja öelnud, selle üle on mul hea meel," tunnustas Vähi peaministrit.

“Iirimaa oli 50 aastat tagasi väga vaene, kuid sai rikkaks tänu sellele, et asus kahe rikka vahel, Ameerika Ühendriikide ja Euroopa Liidu vahel. Iirlased tundsid keelt, tundsid mentaliteeti ja siis toimus nagu Ameerika ja Euroopa kapitalide kohtumine. Mis puutub Eestisse, siis Eesti asub ka kahe rikka vahel. Euroopa Liidu ja Venemaa vahel, ka seda võimalust tuleks arvestada, mitte sellest loobuda,” soovitas Vähi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. June 2008, 17:17
Otsi:

Ava täpsem otsing