Kaubanduskoda ja Tööandjad taunivad majutusasutuste käibemaksu tõusu

08. juuli 2008, 09:08

Eesti suuremad ettevõtlusorganisatsioonid
Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ja Eesti Tööandjate Keskliit saatsid majandus- ja
kommunikatsiooniminister Juhan Partsile kirja, milles taunivad plaani tõsta
majutusasutuste käibemaksu.

Kirjas pööratakse ministri tähelepanu turismisektori avatusele, tihedale konkurentsile piirkonnas ning laialt levinud praktikale Euroopa Liidu (EL) liikmesriikide hulgas kasutada lubatud käibemaksuerisusi majutusteenuste maksustamisel. 27 EL liikmesriigist rakendab 22 majutusteenustele alandatud käibemaksu, teatasid Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ja Eesti Tööandjate Keskliit ühises pressiteates.

Kaubanduskoja peadirektor Siim Raie sõnas kirja kommenteerides: „Maksude tõstmise peale võime mõelda siis, kui majandus on taas kasvufaasis. Lähiaastatel pidurdab igasugune maksude tõstmine sellesse kasvufaasi jõudmist.“

Käesolevas majanduse kohanemisfaasis on järsud maksude tõstmised lubamatud, kuna vähendavad Eesti ettevõtete konkurentsivõimet ning pärsivad motivatsiooni ettevõtlusega tegeleda. Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ja Eesti Tööandjate Keskliit peavad õigeks käesoleval ajal maksukoormust suurendavaid muudatusi käibemaksuseadusesse mitte sisse viia.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. August 2008, 11:35
Otsi:

Ava täpsem otsing