Hansabanka: Baltimaades on madalpunkt veel ees

Hille Tressum 19. juuli 2008, 11:59

Balti riikide majandusarengu tsükkel ei ole
veel jõudnud kõige madalamasse punkti, arvatakse Läti Hansabanka Balti
makroökonoomika ülevaates.

Hansabanka eksperdid usuvad, et tänavu ja 2009. aastal mõjutavad Balti riike viimastel aastatel toimunud liiga kiire arengu tagajärjed, aga samuti globaalsed majanduslikud muutused, vahendas EER uudisteagentuuri LETA.

Hansabanka ökonomisti Ivonna Slapina sõnul valitses mitmel viimasel aastal suurim tasakaalutus Lätis ja Eestis, kus majanduslangus võib seetõttu jätkuda.

Ükski kolmest Balti riigist ei ole Hansabanka analüütikute arvates siiski veel praeguse majandusarengu tsükli madalaimasse punkti jõudnud. Peamised ebasoodsad mõjutegurid on energia ja tarbekaupade tõusvad hinnad, ent samuti Balti riikide peamiste kaubanduspartnerite aeglasem majanduskasv.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. July 2008, 14:09
Otsi:

Ava täpsem otsing