Katri Soe • 31. juuli 2008
Jaga lugu:

Hollandi Heineken võib Saksa õlletootja Krombacheri üle võtta

Hollandlased uurivad FTD allikate teatel, kuidas oleks parem Krombacherit integreerida, nii et omanikud jääksid vähemusosalusega Heineken-Holdingu alla ja saaksid äri Saksamaal edasi juhtida. Väidetavalt käis Krombacheri juht läinud kuul korduvalt Heinekeni peakorteris Amsterdamis.

Heinekeni esindaja ülevõtuplaani ei kommenteerinud, Krombacheri esindaja aga lükkas tagasi kui "kõlakad, mille taga midagi ei ole". FTD andmetel pidasid Heinekeni esindajad läbirääkimisi ka Radebergeri ja Bitburgeri grupi esindajatega, kuid need jäid tulemusteta.

Heinekeni ja Krombacheri liit aitaks mõlemal toime tulla kitsamaks muutunud turutingimustega. Maailma neljandat õlletootjat Heinekeni sunnib laienema USA päritolu Anheuser-Buschi ülevõtmine Inbevi poolt juuli keskpaigas. Anheuser-Busch InBevist sai ühinemisega maailma õlleturu juhtiv kontsern, jättes seljataha Heinekeni, SAB Milleri ja Carlsbergi. Kui Heineken tootis 2007. aastal ligikaudu 139 miljonit hektoliitrit õlut, siis uus turuliider suudab toota kokku 422 miljonit hektoliitrit. Krombacheri ostuga suudaks Heineken kindlustada oma positsiooni Saksamaal, mille õlleturg on jätkuvalt Euroopa suurimaid.

Krombacheri käes on küll praegu veel Saksa suurim õllemark, kuid Saksa turg on kitsaks jäänud ja partnerit on otsitud juba mõnda aega - läbi on räägitud Carlsbergiga, kuid tulemusteta.

Jaga lugu:
Hetkel kuum