Evli Securities: Merko Ehituse kasum väheneb

06. august 2008, 10:04

Evli Securities ootab sel aastal Merko
Ehituse kasumi vähenemist ja järgmisel aastal väikest kasvu, seevastu oodatakse
Eesti Ehituselt tänavu korralikku kasumikasvu. Merko on suhtlemisel
investoritega muutunud kinnisemaks.

„Kuna elamuehituse mahud on vähenenud, siis Eesti Ehitus on tänu hajutatud portfellile ja infrastruktuuriprojektidele keskendumisega paremini kaitstud,“ põhjendas Evli Securitiese fondihaldur Jaanus Hellat, miks eelistatakse Eesti Ehituse aktsiaid. Ta tõdes, et valuatsioon on mõlemal firmal ligitõmbav.

Kuigi Merko ei ole kuulu Evli Securitiese Balti fondi viie suurema investeeringu hulka, teeb Hellatile muret, et Merko on investoritega suhtlemisel muutunud viimasel ajal kinnisemaks. „Loodan, et Merko asub jõuliselt oma usaldusväärsust taastama,“ kõneles Hellat.

Ettevõtte jagunemine on Hellati meelest tervendav, sest maadeskandaalist tulenev otsene rahaline kahju on firmast välja viidud ja loodetavasti saab firma nüüd keskenduda oma põhitegevusele. Hellat märkis, kui veel möödunud aastal teavitas Merko börsi võidetud ehituslepingutest, siis sel aastal pole ühtegi korda seda tehtud.

Näiteks on Eesti Ehitus Hellati sõnul sel aastal teada andnud üheksast võidetud lepingust. Samuti on Eesti Ehituse võidetud tellimuste kogusumma jätkuvalt tugev, Merko paraku keeldub seda üldse avaldamast. „Mulle tundub, et salatsemine on teinud Merkole kohati rohkem kahju kui maadeskandaal,“ nentis Hellat.

Arvestades AS Järvevana eraldamist ning vahepeal tõusnud turgu arvab Hellat, et uue Merko Ehituse aktsia võiks tänase turuseisuga börsile tulles kauplemist alustada 28. juuli sulgumistasemest mõnevõrra madalamalt, s.o. kusagil 6,8-7 euro (106-109 krooni) kandis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. August 2008, 01:56
Otsi:

Ava täpsem otsing