Antropov: 10 aastat võib nüüd kuluda Gruusiasse investeerimiseni

10. august 2008, 15:08

Ettevõtja ja Paldiski Sadamate juhatuse
esimehe Robert Antropovi sõnul annab verevalamine Gruusias tugeva hoobi riigi
majandusele, samuti ei mõtle ükski välisinvestor sinna investeerimise peale,
kümme aastat võib enne kuluda.

"Ükskõik, mis vormid sõjategevus võtab, kelle süül või mida iganes, see on tänapäeval paanika. Olukord on segane ja keeruline ja üheselt ei saagi öelda, kelle pärast see olukord tekkis. Kuid see sõjaline konflikt tuleb võimalikult kiiresti lahendada,“ märkis Antropov.

„Ükskõik mis põhjused sel sõjalisel konfliktil olid, siis see on igatahes suur tagasilöök selle riigi majandusele. See tekitab ebastabiilsust ja ebakindlust ärimeeste ja investorite silmis. Piirkond pole stabiilne, et seal midagi arendada või midagi teha,“ lausus Antropov ning lisas, et investoreid igatahes mõnda aega Gruusiasse meelitada ei saa. „Mitte jutt pole kuust aastast või aastast, vaid aastatest. Millal mõte uuesti Gruusia poole võiks liikuda, seda ei teagi prognoosida, võib-olla 10 aasta pärast,“ lausus Antropov.

Kas sõjategevus Gruusias võiks ka Eestit mõjutada? „Pigem paneb see Eestit mõtlema suhete normaliseerimise peale Venemaaga, et kuidas seda paremini teha. Alati tuleb selliseid konflikte analüüsida ja ise neid põhjuseid ise vältida. Otsest mõju pole, kuid mõtlemisainet annab see palju. Tuleb ise vigu vältida ja mitte anda põhjust sellisteks sekkumisteks,“ märkis ärimees.

„Minul on seal vaid head sõbrad ja tuttavad, pooleli pole seal midagi, kuid mul on kahju, et see konflikt ulatub ka ühe perspektiivika sadamani nagu on seda Photi, mis on strateegiline Musta Mere sadam ja ka meie paljud partnerid on selle sadama kaudu tööd tegemas. Selle asemel, et arendada sadamat ja transiiditegevust, nüüd on ka selle valdkonnas tugev tagasilöök,“ lisas ta.

Ettevõtja sõnul lõpetatakse tavaliselt olümpia ajaks kogu sõjategevus, kuid Venemaa käitumine näitab tema sõnul plaanitud tegevust. „Olümpia avamisel algab sõda, keegi on ära pööranud või peast segi! See on planeeritud ja jõhker tegevus, kuid see kõik vajab analüüsi, jätaks süüdlase esialgu kõrvale,“ lisas ettevõtja.

„Jah mul on seal kontaktid, aga ma ei pea ennast piisavalt pädevaks, et anda kommentaari. Ma pole selles küsimuses pädev. Sõnumeid Gruusiast saanud ei ole ja kontakte praegu vahetatud pole. Viimased kontaktid olid paar kuud tagasi. Mul ei ole seal midagi pooleli,“ märkis ettevõtja Koit Uus, kel enda sõnul viimase Eesti delegatsiooni visiidi ajal selle aasta veebruaris äri Gruusia äripartneritega susises. Nüüd kinnitab ettevõtja, et seal riigis pole midagi pooleli.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2008, 14:42
Otsi:

Ava täpsem otsing