S P alandas Gruusia reitingut

Annika Matson 10. august 2008, 17:45

Reitinguagentuur Standard Poor's
langetas nädalavahetusel Gruusia krediidireitingu tasemelt B+ tasemele B,
vahendas Bloomberg.

Agentuuri teatel tingis reitingu alandamise puhkenud sõda Venemaaga. Riigi pikaajaline reiting tasemel B tähendab, et see on viis astet allpool nn investeerimiskõlbulikku taset ehk väga riskantne koht, kuhu investeerida.

Standard Poor'si (S P) krediidireitingu tase näitab krediidireitingu objektiks olevate võlakirjade või muude kohustiste arvelt maksete teostamise tõenäosust (reitinguagentuuri hinnangul). S P poolt AAA, AA, A või BBB reitingu saanud võlakirju nimetatakse "investeerimiskõlbulikeks" võlakirjadeks ja see tähendab, et summade tagasimaksmise suutmatuse risk on piiratud.

Agentuur võib reitingu ka igal ajal tagasi võtta.

Tänavu 23. juulil kinnitas reitinguagentuur Standard Poor's Eesti Vabariigi pikaajaliste välisvaluutakohustuste riigireitingu tasemel A, kuigi väljavaatega negatiivne.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2008, 12:15
Otsi:

Ava täpsem otsing