Gruusiasse otsitakse appi inimesi

Annika Matson 11. august 2008, 13:04

Gruusia Vabariik on soovinud Eestilt
humanitaarabi, liigub e-mailide teel ringkiri.

Lisaks medikamentidele, tekkidele ja riisikonservidele oleks vaja ka inimjõudu. "Sestap võiksime omaalgatuslikult kokku saada grupi, mis soovitatavalt koosneks 90 meesisikust (naised võivad samuti liituda). Grupi eesmärgiks on humanitaarabi kohaletoimetamine ning kriisitagajärgede likvideerimine. Kindel on, et lahingutesse see vähendatud kompanii ei satu, aga kõigeks muuks tuleb valmis olla! Ka tule alla jäämiseks. Reisikindlustuse teeb iga mees endale ise," seisab teates.

Koostatavatesse rühmadesse soovitakse eelkõige isikuid, kellel on reservisti või kaitseliitlase taust ja kes Eesti Vabariigi kodanikena annavad endale aru seekordse humanitaarmissiooni eripäradest. Kaasa võtta kõik, mis tundub vajalik ja võimalik. Eriti sidevahendeid, jäädvustamiskaameraid ja välivorm. Viimasel EV tunnuste kasutamise üle otsustatakse kooskõlas Eesti seadustega ja eelkõige sündmuskohal ülema poolt.

"Vähem kui 60-mehelist koosseisu pole mõtet välja saata. Niigi oleme juba 48 tundi hiljaks jäänud," seisab teate lõpus.

Lähetuse kestus ca 7 päeva, võib juhtuda ka mõni päev pikemalt. Vabatahtlikel teada anda hiljemalt esmaspäeval, 11. augustil kell 19.00 oma nimi+telefonid +e-mail. Kontaktisik: Anne Must, anne@erok.ee.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2008, 15:54
Otsi:

Ava täpsem otsing