LHV: Eesti Ehituse kasum jäi ootustele tugevalt alla

11. august 2008, 12:20

Kui käibe osas vastasid Eesti
Ehituse tulemused laias laastus LHV ootustele, siis kasumi osas jäädi
tugevalt alla, ütles LHV analüütik Sten Pisang.

"Ootasime, et tugevnev konkurents ning üldine majanduse jahtumine survestavad kasumlikkust, kuid reaalsuses kukkus kasumlikkus oodatust kiiremini ära ning sellest ka allajäämine prognoosidele," ütles Pisang aripaev.ee-le.

Finantstulud ja -kulud on Eesti Ehituse puhul tugevas sõltuvuses Grivna kursi muutustest - kui eelmisel kvartalil saadi valuutakursi muutusest kahjumit, siis teises kvartalis avaldus positiivne kursimuutus kasumile juba olulist positiivset mõju, märkis analüütik.

LHV soovitus Eesti Ehitusele on hetkel neutraalne. "Otsuse, kas soovitust on vaja muuta või mitte, teeme pärast prognooside uuendamist," lisas Pisang.

Eesti Ehituse kontserni 2008. aasta esimese poolaasta puhaskasum oli 110,8 miljonit krooni, langedes aastataguse perioodiga võrreldes 14,8%.
Mullu esimesel poolaastal oli kontserni puhaskasum 129,9 miljonit krooni. Puhaskasumi vähenemisele avaldasid suuremat mõju põhitegevusega mitteseotud valdkonnad nagu finantstulud- ja kulud ning kontserni poolt eelmiste majandusaastate tulemuste põhjal väljamakstud rekordiliste dividendide tulumaksukulu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2008, 11:23
Otsi:

Ava täpsem otsing