1. september 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Tallinna Vesi ei saanud luba veehinna tõusuks

Juuli lõpus kirjutas aripaev.ee, et Tallinna Vesi taotleb pealinnalt 13,4%-list vee- ja kanalisatsioonitariifi tõusu, täna teatas linnavalitsus, et ei nõustu vee hinna tõusuga.

Tallinna Linnavalitsus arutas oma tänasel kabinetinõupidamisel AS Tallinna Vesi taotlust tõsta järgmisel aastal vee- ja kanalisatsioonitariifi 13,4% võrra. Linnavalitsus otsustas sellega mitte nõustuda ning pakub välja algatada läbirääkimised, teatas Raepress oma pressiteates.

Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on linnavalitsus seisukohal, et AS-il Tallinna Vesi on kindlasti võimalusi kuidas väiksema hinnatõusuga toime tulla. "Saadame vee-ettevõtjale ettepaneku alustada konstruktiivseid läbirääkimisi, et leida mõlemale poolele sobiv lahendus," sõnas Mutli.

Ka mullu tahtis Tallinna Vesi hinda tõsta 12,3 protsenti, kuid linn kauples 0,6 protsenti maha, nii et lõpuks tõusis veehind 11,7% võrra.

AS-i Tallinna Vesi müüs 2001. aastal erakapitalile toonane linnapea Jüri Mõis, kes sõlmis lepingu, mis nägi ette 56,1-protsendist vee- ja kanalisatsiooniteenuse tariifi tõusu esimese viie aasta jooksul pärast ettevõtte erastamist. Hiljem pikendati tariifi tõusuperioodi 2010. aastani.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt