Tallinna vanalinnas jääb äritegevust vähemaks

Mariliis Pinn 01. september 2008, 08:15

Tallinna vanalinna uus arengukava piirab
senisest rohkem piirkonnas toimuvat äritegevust.

Vanalinna ekspert Tiina Mägi leiab, et senini on südalinna haldamine olnud täiesti vale ning uue arengukava peaülesanne peaks olema kõige seal olemasoleva muutmine mitte kommertslikuks, nagu see praegu on, vaid põnevamaks ja kvaliteetsemaks, kirjutas Kalev.ee.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen sõnul on nemadki huvitatud, et linna südant ei kasutataks ainult ärieesmärkidel, vaid arvestataks ka tavainimesega.

„Paljud maatükid on eravalduses, kuid uue strateegia abil saame silma peal hoida näiteks vanalinna kauplustes müüdaval kaubal ja ajaviiteasutustel,“ räägib Jäppinen.

Vanalinna uue arengukava kohaselt jagatakse Tallinna südalinn viieks vööndiks, mis hakkavad toimima üksteisest väga erinevalt, plaani kohaselt kuuluvad esimesse tsooni bastionid, Šnelli tiik ja kogu linnamüüri ja Laia tänava vaheline ala, teine vöönd asub Laia ja Viru tänava vahel, kolmas ulatub Viru tänavast Vabaduse väljakuni, neljandasse kuulub Toompea ja selle ümbrus ning viiendasse raekoja plats ja seda ümbritsev ala.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. September 2008, 15:36
Otsi:

Ava täpsem otsing