Tallinn muutub turistidele kallimaks

02. september 2008, 15:36

Tallinna linnavalitsus kavatseb homsel
istungil suurendada turistidele suunatud linnapileti Tallin Card projekti
osalustasu ja kehtestada linnapileti uued hinnad.

Järgmise aasta 1. jaanuarist kavatsetakse kehtestada projekti osalustasuks 8000 krooni tänavuse 7000 asemel, hinnale lisandub käibemaks. Osalustasu suurendamine 2009. aastast on tingitud asjaolust, et eelneva aastaga võrreldes on tõusnud tõlke-, reklaami-, kujundus- ja trükiteenuste hinnad keskmiselt 15% ning seetõttu on suurenenud ka projekti teostamisega seonduvad kulutused, teatas linnavalitsus. Alates 2005 muutumatuna püsinud linnapileti hindu tõstetakse seoses linnapiletiga pakutavate teenuste hindade tõusuga.

Linnapileti hindadesse on kalkuleeritud koostööpartneritele (muuseumid, vaatamisväärsused, transport, ekskursiooni korraldajad jne) tasutavad jaotusosad vastavalt sõlmitavatele koostöölepingutele, käibemaks ning toote trüki-, transpordi- ja reklaamikulud.

Hinna kujundamisel on arvestatud nii potentsiaalse kliendi reisikäitumist ja ostujõudu, kui ka võimalikku tasuvust. Täiskasvanu 6-72 tunniste linnapiletite hinnad tõusevad vastavalt 42-10%, lapse Tallinn Card 46-11 %. Täiskasvanute ööpäevase linnapileti hinnaks kavandatakse 375 krooni ja lastel 200 krooni.

Linnapileti Tallinn Card projekti eesmärgiks on kultuuriturismi arendamine ning muuseumide ja vaatamisväärsuste külastatavuse suurendamine. Linnapilet võimaldab külastada ühe piletiga kõiki Tallinna muuseume ja vaatamisväärsusi, kasutada linnatransporti, käia linnaekskursioonil ning saada soodustusi restoranides ja poodides jne.

Projekti võtmepartneriteks on Tallinna muuseumide ja vaatamisväärsuste valdajad. Eeltoodud asutuste enamik on riigi- või kohaliku omavalitsuse eelarvest finantseeritavad, mille tõttu on nende osalemine projektis alates 1998. aastast olnud tasuta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. September 2008, 15:36
Otsi:

Ava täpsem otsing