Käibemaksutõus räsib majutus- ja kultuuriasutusi

12. september 2008, 10:07

Valitsuse otsus tõsta järgmise aasta
juulist majutus- ja kultuuriasutuste käibemaks praeguselt 5 protsendilt 18-le ei
rõõmusta sugugi Pärnu hotelle ja spaasid, niisamuti Pärnu kontserdimaja ja Endla
teatrit.

“Uudis on kahtlemata ebameeldiv selle koha pealtki, kui palju on meil artiste, keda majutada,” ütles Pärnu kontserdimaja direktor Marika Pärk. Pärnu ooperipäevadele tuleb järgmisel suvel üle 200 artisti, kes kõik majutust vajavad, ja kui hotellid peaksid praegustele hindadele 13 protsenti lisama, oleks see suur lisakulu, kirjutas Pärnu Postimees.

Samal ajal pole kontserdimaja ja Endla teater veel otsustanud, mismoodi nemad ise piletihindadega toimivad. Pärk ütles, et näiteks Saaremaa ooperipäevade piletihinnad kinnitasid nad mõne päeva eest, nüüd tuleb neid muuta, siiski ei kavatseta kontserdikülastajaid 13protsendilise hinnatõusuga rabada, aga võimalik pole seegi, et käibemaks tasutakse riigile praegusest piletihinnast.

“Siis oleksime küll päris käpuli,” ütles viimast varianti kommenteerides Endla direktor Ain Roost, kelle arvates tuleb tõsiselt kalkuleerida, kas piletihinna 13protsendiline tõus teatrikülastajate arvu mitte oluliselt ei vähenda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. September 2008, 14:03
Otsi:

Ava täpsem otsing