Kobin: paneme parimad rooli, siis asjad muutuvad

22. september 2008, 16:07

Ülemiste City juhi Gunnar Kobini arvates ei
julge karjääripoliitikud teha raskeid otsuseid, tema arvates tuleks välja otsida
riigi parimad pojad ja need rooli panna, sest vaid nii hakkavad asjad
muutuma.

„Mis minu "valitsuskabinetti" puutub, siis selleks, et raskeid otsuseid teha, on vaja mineviku taagata inimesi. Karjääripoliitikud ei julge teha raskeid otsuseid. Inimesed, kellel pole ühtegi valija häält kaotada, aga julgeksid. Indrek Neivelt on väga tarkade seisukohtadega inimene, kelle kätte mina julgeks oma riigi anda küll,“ kommenteeris Kobin.

„Meenutan ühte naljakat seika seoses Neiveltiga - Indrek pakkus mingil hetkel, et tasuks kaaluda võimalust eelarve miinusesse lasta ja riigireservid kahjumit tootvast deposiidist kasutusele võtta. Peaminister ütles seepeale, et ta ei ole nõus Indrek Neivelti väidetega. Kuid millega ta nõus ei olnud? Neivelt ütles, et tasuks kaaluda! Peaminister vastas, et ei tasu. Mina ei tea, kes on parim rahandusminister või majandusminister, aga minu initsiatiivi mõte oli välja öelda, et otsime riigi parimad pojad välja ja paneme nemad rooli, sest siis hakkavad asjad muutuma,“ märkis Kobin ning lisas, et need poliitilised parteid, kes sellele mõttele alla kirjutaksid, näitaksid sellega, et nad tegelikkuses hoolivad riigist, mitte oma võimust.

Gunnar Kobin avaldas tänases Postimehes valitsuse tegemiste teemal teravalt arvamust. Samuti tõi ta välja enda koostatud „valitsuskabineti“, kus peaministrina nägi ta Indrek Neivelti, rahandusministrina Märten Rossi või Erkki Raasukest, viimast ka majandusministrina ning alternatiivina Raivo Varet. Haridusministriks sobiks tema arvates Hannes Tamjärv ning loodava IT-ministri kohta võiks soojendada Micronlinki juht Enn Saar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. September 2008, 16:42
Otsi:

Ava täpsem otsing