Q Vara loodab lõpetada Jonathani projekti müügi

01. oktoober 2008, 13:12

Kinnisvaraettevõte Q Vara teatas täna
börsile, et jätkab kevadel kohtuvaidluse tõttu pooleli jäänud Jonathani projekti
müügitehingut.

Läti konstitutsioonikohus langetas 24. septembril Q Vara jaoks positiivse otsuse, edastas ettevõte börsile. Kohtuvaidlus puudutas Riias Maskavase tänav 264 asuva kinnistu detailplaneeringut. Vastavalt värskele kohtuotsusele on kinnistu detailplaneering vastavuses kõikide õigusaktidega ning selle kinnitamine Riia linnavalitsuses korrektne. Läti kõrgeima kohtuorgani otsus on lõplik ning edasikaebamisele ei kuulu.

Riias Maskavase tänaval asuva 28 443 ruutmeetrise kinnistu ja Jonathani arendusprojekti müügist on Q Varal oodata 11 950 000 eurot, kuid Hollandi investoritele kuuluv SIA Jonathan nõustus Riias arendatava Jonathani projekti eest maksma vaid osade kaupa.

Esimene osa, 9 miljonit eurot, kannab ostja üle pärast tehnilise auditi valmimist ning positiivset kohtuotsust. 1,95 eurot maksab ostja kaks kuud hiljem ning viimase 1 miljoni viis päeva pärast projekti ehitusloa saamist, avaldas Q Vara aprillis.

Detailplaneeringu kohtuasja algatas Läti seim, mis kaebas Riia linnavalitsuse Maskavase tänav 264 kinnistu detailplaneeringu kinnitamise eest konstitutsioonikohtusse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. October 2008, 17:08
Otsi:

Ava täpsem otsing